Utódlás - Generációváltás

Egyszer mindenki nyugdíjba vonul. A kulcsmunkakörök esetében ezért fontos, hogy naprakész utódlástervezéssel rendelkezzen vállalkozása, így nem érheti meglepetés egy váltás esetén.

Kire hagyja a cégét?

Elérkezett arra a pontra, hogy szeretné továbbadni a staféta-botot? Ki lenne méltó arra, hogy tovább irányítsa a vállalatot? Ezek nem egyszerű kérdések, és gyakran időbe telik megtalálni a legalkalmasabb személyt, aki ugyanolyan gördülékenyen viszi tovább a vállalat ügyleteit a mindennapokban. 

Szeretné tudni, hogy az Ön cégénél ki lenne a legalkalmasabb vezető? Szívesen megtudná, hogy gyermeke, vagy unokája alkalmas-e arra, hogy átvegye Öntől az irányítást? Szeretné, ha cége fennmaradna hosszú távon? Íme pár pont, amiért érdemes ránk bíznia a döntést!

1

Komplex szemlélet

2

Együttműködés

3

Akcióterv

4

Komplex felkészítés

Kérdése van?

Keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

#1 Komplex szemlélet

15+ év szakmai tapasztalattal rendelkezünk, és ez idő alatt számos céget menedzseltünk, ahol generációváltás zajlott. Olyan globális nézőpontot tudunk biztosítani, amelyre egyetlen ember nem képes, akármilyen jó is a szakmájában. Külső, majd belső megfigyelőként vizsgáljuk át alaposan a céget, majd ez alapján teszünk javaslatot arra vonatkozóan, hogyan lehet hatékony a generációváltás. Mindebbe beletartozik a kommunikáció, vezetői ismeretek, szervezeti ismeretek, gazdasági alapok, vezetői kontrolling – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

#2 Összehangolt együttműködés

A leköszönő és feltörekvő nemzedék közötti kommunikációs, és gyakran generációs  szakadékot jól átgondolt, megtervezett kommunikációs stratégia alapján hidaljuk át úgy, hogy abból ne csak a vállalat, de a két fél is a legtöbbet profitálja. Amennyiben a generációváltás családon belül történik, úgy törekszünk arra, hogy kitisztázza és elmélyítse a szülő- gyermek kapcsolatot. A cél hosszú távon, hogy a család megerősödve jöjjön ki a folyamatból. Külsős vezető esetén pedig a legfontosabb, hogy a már meglévő munkatársak elfogadják és befogadják az új vezetőt.

#3 Tudatos, jól bevált menetrendek és akciótervek

Korábbi tapasztalataink alapján a két érintett teljes megismerése után olyan tudatos menetrendet tudunk összeállítani, amely segítségével könnyedén kivitelezhető az elején még oly nehéznek, vagy szinte lehetetlennek tűnő váltás. Összeállítjuk a hasonlóságok és különbözőségek mentén azt a menetrendet, amely mindkét fél számára elfogadható, s olyan akcióterveket rakunk össze, s segítünk megvalósítani, amelyek mentén garantált az új vezető teljes betanulása, s a cégre vonatkozó minden jelentős tudásanyag integrálása. 

#4 A cég komplex felkészítése az új vezető fogadására

Az új vezető fogadása előtt alkalmassá tesszük a szervezetet arra, hogy elfogadják a változást. Felkészítjük a munkatársakat, és az új vezetőt is az új helyzetre. Támogatjuk az iránykijelölést, menedzseljük az első vezetői stratégia kialakítását, és elkezdjük a meglévő dolgozók korábbi vezető iránti lojalitásának átvitelét az új vezető felé, amely segítségével nemcsak az új vezetőt integráljuk a csapatba, hanem a csapatot is erősebbé, összetartóbbá kovácsoljuk ezáltal.

Hatékony megoldásokkal alapozná meg vállalkozása fejlődését?

Az elképzeléseihez és cége megoldandó területeihez igazítva egy olyan komplex üzletfejlesztési csomagot kínálunk, amivel vállalkozása elindulhat a növekedés felé vezető úton. Hagyjon üzenetet még ma, és mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!