Szervezet és működés

A hatékony vállalatirányítás megteremtése érdekében, az általános stratégiai helyzetelemzés mellett a vállalkozása külső, és belső környezetének szervezeti, valamint működési összhangjára törekszünk. 

Hogyan lesz összhang a vállalaton belül?

A szervezet- és működésfejlesztés során arra törekszünk, hogy meglegyen az összhang a stratégia, a szervezet, illetve a külső és belső környezet között. Ennek érdekében a vállalkozás szervezeti és működési rendje mellett megvizsgáljuk a feladatokat, és a hatásköröket, a vezetési rendszert és egy általános stratégiai helyzet elemzést végzünk cégénél.

A szervezet-és működésfejlesztés során javaslatokat teszünk a szervezet felépítésére vonatkozóan egészen a feladatok (kiosztásától visszamenően), az egyes munkakörök tartalmának és a folyamatok elemzésének eredményeként. Megvizsgáljuk a munka-kapcsolatokat, a hatáskörmegosztást, és a belső szabályzati rendszer felépítését, alapelveit is. Hosszú távon pedig a célunk, hogy összhang legyen a vállalaton belül, ami az eredményesség alapja és egy hatékonyabb működés jöjjön létre.

1

HR szervezet / HR tevékenység kialakítása

2

Munkajogi tanácsadás

3

Működés audit - problémafeltárás

Kérdése van?

Keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

#1 HR szervezet / HR tevékenység kialakítása

Ahogyan egy cég növekszik, úgy elkerülhetetlenné válik az olyan szakemberek alkalmazása, akik kialakítják a HR-(feladatokat) folyamatokat érintő alapvető tevékenységeket, illetve szabályrendszereket. Ehhez sok esetben elengedhetetlen egy HR szervezet létrehozása, amelyet azon (szervezeteknél) vállalkozásoknál javasolt kialakítani, ahol a létszám már eléri, sőt meghaladja a 100-120 főt. Egy ekkora létszám irányítása és kezelése kiemelten fontos, hisz a (hatósági), törvényi előírásoknak megfelelő működés a vállalat mindenkori alapvető érdeke. A 6 hónapos programunk végén a szervezet saját, az alapvető HR rendszereket kezelni képes, belső HR ismeretekkel rendelkező kollégával büszkélkedhet.

#2 Munkajogi tanácsadás

A munkajog a legtöbb cég életében egy sarkalatos pont, hiszen ezek mélyreható ismerete és gyakorlati alkalmazása nélkül – amire a cégvezetők nincsenek minden esetben felkészülve – azt eredményezheti, hogy a vállalkozás vezetése konfliktusba kerül a jelenlegi, esetleg korábbi alkalmazottaival, vagy ami még rosszabb, a helyi intézményekkel, ami presztízs vesztéssel és sok esetben súlyos anyagi következményekkel is járhat. A tanácsadás alkalmával a Munka Törvénykönyve alapján elkészítjük a törvényi előírásoknak megfelelő szükséges dokumentációkat, és segítünk a törvényben előírtak gyakorlati értelmezésében. A munkajogi tanácsadást rugalmasan, klasszikus óradíjas konstrukcióban, illetve projekt alapú megbízásban is vállaljuk pl.: munkaszerződések, munkaköri leírások, dokumentumkezelés, belső szabályzatok,  munkaidő-keret elkészítése.

#3 Működés audit - problémafeltárás

Hol rejlenek a cég belső tartalékai? Mire költünk annyit a vállalaton belül? Ezek mind olyan kérdések, amelyekre egy működési audit választ adhat. A bizonytalan gazdasági környezet és az egyre fokozódó verseny következtében elengedhetetlen a belső tartalékok feltárása, valamint a hatékonyság növelése. A működés audit segítségével feltárjuk a problémákat, kiaknázzuk a szervezetben rejlő lehetőségeket, és létrehozunk egy olyan dedikált hatékonyságnövelő programot, ami hozzájárul a vállalat eredményességéhez. 

Hatékony megoldásokkal alapozná meg vállalkozása fejlődését?

Az elképzeléseihez és cége megoldandó területeihez igazítva egy olyan komplex üzletfejlesztési csomagot kínálunk, amivel vállalkozása elindulhat a növekedés felé vezető úton. Hagyjon üzenetet még ma, és mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!