Teljesítményértékelés

Feltérképezzük alkalmazottai képességeit, valamint optimalizáljuk munkafolyamataikat annak érdekében, hogy támogassuk a konkrét szervezeti célok megvalósulását, valamint vállalkozása profitabilitása és költséghatékony működése javuljon.

Hozza ki az alkalmazottaiból a legtöbbet!

Úgy érzi, hogy alkalmazottai többre is képesek lennének? Feltérképezné a képességeiket? Sokan úgy gondolják, hogy a teljesítményértékelés csak egy kötelező adminisztrációs teendő, pedig fontos pont lehet a szervezeti célok elérésében, hiszen a vállalati teljesítményértékelés célja, hogy javítsuk az alkalmazottak teljesítményét és kiaknázzuk a rejtett képességeiket.

A teljesítményértékelés segíthet abban, hogy mely területeken lehet szükség tréningre, készség- vagy kompetenciafejlesztésre, vagy akár különböző ösztönző programok bevezetésére. Jelentős szerepet játszik az olyan döntések meghozatalában is, mint például egy előléptetés vagy egy elbocsátás. Nem csak a vállalat hatékonysága növelése szempontjából előnyös, hanem az alkalmazottak ösztönzését, motiválását is szolgálja.

1

Munkakör értékelés

2

Bérstruktúrára javaslattétel

3

Javadalmazási politikára javaslattétel

4

Komplex teljesítményértékelés

Kérdése van?

Keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

#1 Munkakör értékelés

Bizonytalan abban, hogy munkavállalói a megfelelő bért kapják? A munkakör értékelés során a tanácsadó a vállalkozás vezetőivel közösen kialakít egy olyan szempontrendszert, mely minden munkakörben értelmezhető.  Ilyen esetben a következő kérdések merülhetnek fel: van-e a munkakörnek direkt ráhatása a vállalkozás eredményére? A szempontrendszerben az egyes kritériumok mellé pontszámokat rendelünk hozzá, azaz súlyozzuk az adatokat. Így megállapítható a munkakörök egymáshoz való viszonya, mely megmutatja a munkakör értékét. A munkakör értékelés segít abban, hogy a hasonló elvárásokkal rendelkező munkakörökben a munkavállalók hasonló bérezési sávon mozogjanak. 

#2 Bérstruktúra javaslattétel

A bérstruktúra javaslattétel során az első lépés a vállalat jelenlegi juttatási rendszerének a megértése, illetve a vonatkozó dokumentumok átvizsgálása. A bérstruktúra kialakítása során a munkakörök elemeit egymáshoz viszonyítjuk, hiszen ez az érvelés alapja a munkavállalók felé. Itt a legfontosabb kérdés az, hogy egy adott rendszerben hol helyezkedik el a munkakör a többihez képest, és mekkora az adott munkakör értéke. A munkakörökhöz ezt követően bérsávokat rendelünk, majd ez alapján állapítjuk meg, hogy a munkavállalónak fizetett alapbér a sávon belül vagy kívül helyezkedik el. Ezt követően történik a bérek optimalizálása a vállalat vezetőinek bevonásával.

#3 Javadalmazási politikára javaslattétel

A javadalmazási politika javaslattétel során átvizsgáljuk a vállalat jelenlegi kompenzációs rendszerét, majd ezt követően javaslatot teszünk a meglévő juttatási rendszer egységesítésére, illetve pozíciónkénti kiegészítésére. Mindemellett olyan kiegészítő juttatásokra is javaslatot teszünk, amelyek hozzájárulhatnak az alkalmazottak lojalitásához, a munkavállalói elköteleződéshez, illetve a motiváció megőrzéséhez. Ez egy kiváló megoldás, ha hosszú távon a cél a minőségi munkaerő megtartása, és a fluktuáció csökkentése. Ezáltal a cég hírneve is javulhat, ami segíthet az új munkavállalók bevonzásában.

#4 Komplex teljesítményértékelés

A komplex teljesítményértékelés az alkalmazottak teljesítményének javítását, és képességeik teljesebb kibontakozását célozza annak érdekében, hogy feltérképezzük a vállalat fejlődési pontjait. A folyamat során megismerjük a szervezeti célokat, a munkavállalók képességeit, és beazonosítjuk a hozzáadott értékeiket. A folyamat lényege, hogy beazonosításra kerüljenek azok a célszámok, melyek módosítása, finomhangolása a vállalkozás profitabilitását és költséghatékony működését javítja.  Mindez hozzájárulhat az alkalmazottak motiválásához is, hiszen így tudatosul bennük, hogy a vállalkozás akkor tud plusz juttatást biztosítani, ha a kiemelkedő teljesítmény a vállalat számára extra profitot eredményez. 

Hatékony megoldásokkal alapozná meg vállalkozása fejlődését?

Az elképzeléseihez és cége megoldandó területeihez igazítva egy olyan komplex üzletfejlesztési csomagot kínálunk, amivel vállalkozása elindulhat a növekedés felé vezető úton. Hagyjon üzenetet még ma, és mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!