Vezetői - Stratégiai tanácsadás

A stratégiai tanácsadás keretein belül kívülről segítjük a vállalkozás vezetőit a következő lépés megtervezésében, valamint a közép- és hosszú távú döntések meghozatalában.

Hogyan induljunk el az úton?

Nincs olyan cég, aki ne ment volna át egy nagyobb átalakuláson, vagy az induláskor ne okozott volna gondot a helyes irány megtalálása. A változásra való igény sokszor magával hoz egy teljesen új menedzsementet is, tehát változni és változtatni elkerülhetetlen.

A vezetői-stratégiai tanácsadás keretein belül segítünk meghatározni az új irányt, az új célokat, és egy komplex stratégiát biztosítunk, amely magában foglalja az olyan legfontosabb pontokat, mint az üzleti terv, a kontrolling vagy a belső szabályzatok elkészítése. Támogatjuk mindemellett a kulcsemberek és a vezetők egyéni fejlesztését személyre szabott igényeik alapján, hogy könnyedén alkalmazkodjanak az új felállásban.

Nem a kitűzött célok mentén halad vállalkozása? Azt érzi, hogy megtorpant a fejlődésben?

Íme pár pont, amiért érdemes a szolgáltatásunkat igénybe venni!

1

Stratégiaépítés

2

Gazdasági tanácsadás

Kérdése van?

Keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

#1 Stratégiaépítés- iránykijelölés

Egy cég életében egy új vagy egy jelentősen módosult irány kijelölése gyakran sok nehézséggel járhat. A célkitűzések, és a stratégia meghatározása kéz a kézben jár, hiszen egy jó stratégiát nem lehet célok nélkül kialakítani. Fontos, hogy a kettő együtt, közreműködve jöjjön létre, amiben mi segítünk. A tervezés során meghatározzuk a közösség működésének stratégiai alapjait, illetve megvizsgáljuk, hogy a csapaton belül kinek, mi az erőssége. Összehangoljuk a jelenlegi munkafolyamatokat a jövőbeli tervekkel, amelyből kialakítjuk az új irányt.

#2 Gazdasági tanácsadás, kontrolling rendszer kiépítése

Ön rendelkezik éves és középtávú pénzügyi-gazdasági tervekkel? Időben megtudja, hogy a terv szerint halad-e cége? Ezek mind rendkívül fontos kérdések, amelyekre a kontrolling rendszer választ ad. Mégis a mai napig szinte sehol nem alkalmazzák, aminek a következménye, hogy a cégvezetők nincsenek tisztában az aktuális pénzmozgással. Emiatt elveszik a fókusz az olyan területekről, amelyeken érdemes lehet fejleszteni, ahol érdemes lehet a költségeket megfogni. 

#3 Cash-flow terv készítése

Egy cash-flow terv készítése és a tény adatokkal való folyamatos összevetése biztosítja, hogy a cég vezetésének naprakész információi vannak a likviditás helyzetéről. A jelenlegi járványügyi, és gazdasági helyzet komoly hatással van a gazdasági folyamatokra, így még fontosabb, hogy cégvezetőként tisztában legyen vállalata aktuális pénzügyi helyzetével. A Cash-flow terv segítségével egy váratlan helyzet esetén is van B terv, ami a mostani bizonytalan helyzetben szinte elengedhetetlen.

#4 Üzleti terv készítése

Sokan, jellemzően a kkv szektorban nem rendelkeznek mindenre kiterjedő üzleti tervvel még éves vonatkozásban sem, nemhogy középtávon. Az üzleti terv gyakran impulzusok útján alakul ki előzetes tervezés nélkül, vagy csak “fejben” van meg. Fel kell mérni, és rögzíteni kell a cég működési feltételeit, a pénzügyi lehetőségeket, a piacon elfoglalt helyünket, és a szükséges fejlesztéseket annak érdekében, hogy hosszú távon növekedhessen a cég. A tervektől való eltérés esetében pedig a szükséges beavatkozások megtételét segíti az üzleti terv, amiben szakképzett csapatunk segít Önnek.

#5 Beruházás-gazdaságossági vizsgálatok

Ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben egyre több állami és EU-s pályázat jelent meg a beruházások támogatására vonatkozóan. Mivel cégünk IFKA-n regisztrált tanácsadó cég, így számtalan vállalkozásnak adtunk ajánlatot gazdasági és HR tanácsadásra, amelyek közül többen nyertek is a pályázatokon. A beruházás-gazdaságossági vizsgálat segít abban vállalkozásának, hogy mennyiért, milyen időtávban tudják megvalósítani a fejlesztéseket, illetve azok mikor térülnek meg.

#6 Pénzügy-kontrolling fókuszú szervezeti átvilágítás

A szervezeti átvilágítás során egy kérdőívet töltetünk ki a számviteli folyamatok, a vállalati tervezés és a kötelező, illetve egyéb szabályzatokra vonatkozóan. A kérdőívek alapján mérjük fel a cég hiányosságait és a fejlesztendő témaköröket a gazdasági területen, amelyek megoldására törekszünk. A folyamat során felmérjük a cégek pénzügyi-gazdasági helyzetét, meglévő szabályzatait, illetve javaslatot teszünk a számviteli és tervezési folyamatok általános felmérésére, a problémák feltárására, és a hatékonyabb működést elősegítő folyamatokra vonatkozóan.

Hatékony megoldásokkal alapozná meg vállalkozása fejlődését?

Az elképzeléseihez és cége megoldandó területeihez igazítva egy olyan komplex üzletfejlesztési csomagot kínálunk, amivel vállalkozása elindulhat a növekedés felé vezető úton. Hagyjon üzenetet még ma, és mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!