Kövessen Minket :
5 érv a Consiliummal kísért generációváltás mellett…

Aki komolyan gondolja a generációváltást, az azt is tudja, hogy külső segítség nélkül ezt végigvinni nagyon veszélyes. Ha nincs külső nézőpont, könnyen keveredhetünk olyan helyzetbe, amelyben vagy a vezetői státusz, vagy a szülő-gyermek kapcsolat, vagy az üzlet sérül.

Persze, feltehetik a kérdést: miért a Consiliummal? Hogy csak a legfontosabbakat említsük, íme 5 érv, hogy miért válasszon minket: 

 1. Szakmai tapasztalat 

  1989 óta foglalkoznak tanácsadóink vezetőkkel, 2010 óta pedig folyamatosan menedzselünk olyan cégeket, amelyekben generációváltás zajlik. Olyan sokoldalú tapasztalattal rendelkezünk e téren, amely garantálja, hogy az átadás-átvétel során sem a cég működése, sem pedig a kapcsolat a két fél között nem sérül.

 2. Komplex szemlélet

  Tanácsadóink, szupervízióink segítségével olyan globális nézőpontot tudunk biztosítani, amelyre egyetlen ember nem képes, akármilyen jó is a szakmájában. Kommunikáció, vezetői ismeretek, szervezeti ismeretek, gazdasági alapok, vezetői kontrolling – hogy csak a legfontosabbakat említsem. 

 3. Összehangolt, tervszerűen menedzselt kommunikáció és teljes együttműködés

  A leköszönő és feltörekvő nemzedék közötti kommunikációs, s gyakran generációs  szakadékot jól átgondolt, megtervezett, s kimondottan a két félre konkrétan kialakított kommunikációs stratégia alapján hidaljuk át oly módon, hogy abból nemcsak a cég, de a két fél is a legtöbbet profitálja. A folyamat eddig még minden esetben a szülő – gyerek kapcsolatot is kitisztázta, elmélyítette, a család megerősödve jött ki a folyamatból.

 4. Tudatos, jól bevált menetrendek és akciótervek

  Korábbi tapasztalataink alapján a két érintett teljes megismerése után olyan tudatos menetrendet tudunk összeállítani, amely segítségével könnyedén kivitelezhető az elején még oly nehéznek, vagy szinte lehetetlennek tűnő váltás. Összeállítjuk a hasonlóságok és különbözőségek mentén azt a menetrendet, amely mindkét fél számára elfogadható, s olyan akcióterveket rakunk össze, s segítünk megvalósítani, amelyek mentén garantált az új vezető teljes betanulása, s a cégre vonatkozó minden jelentős tudásanyag integrálása. 

 5. A cég komplex felkészítése az új vezető fogadására –  elfogadására

  A szervezetet alkalmassá tesszük az új vezető fogadására, olyan változásokat menedzselünk végig, amely mentén a cég működésében illeszkedik az új vezető elképzeléseihez oly módon, hogy ne menjen szembe a korábbi vezető által megálmodott jövőképpel. Támogatjuk az iránykijelölést, menedzseljük az első vezetői stratégia kialakítását, s elkezdjük a meglévő dolgozók korábbi vezető iránti lojalitásának átvitelét az új vezető felé, amely segítségével nemcsak az új vezetőt integráljuk a csapatba, hanem a csapatot is erősebbé, összetartóbbá kovácsoljuk általa.

Érdekli bővebben? Szeretne konkrét, Önnek támogatást nyújtó valódi segítséget? Akkor ne habozzon, keresse szakértő kollégánkat!

Írjon üzenetet!

Megosztás: