Kövessen Minket :
Az Én cégem, a Te céged, a MI cégünk ?

Kié a cég, ha átadjuk? Itt most nem első sorban a tulajdonosi viszonyokról beszélünk, de persze, előbb-utóbb az is sorra kerül. Hanem az életérzésről, arról, hogy kié ez a “gyerek” az átadás során?

Bizony, ha hátrébb lépünk egyet, mert mást szeretnénk csinálni, mert kicsit szeretnénk élvezni eddigi életünk gyümölcsét, vagy csak egyszerűen szeretnénk a kormányhoz engedni a következő generációt, hogy még életünkben lássuk, mire viszi, át kell gondolnunk, hogy mit adunk át! 
EZ AZ ÉN CÉGEM – hangzik el oly gyakran az a bizonyos mondat, aminél kegyetlenebbet el sem lehet képzelni egy átadás során. Igen, ez a Te céged volt egészen addig, míg te álmodtad. De vigyázat: épp egy másik álmodót kezdesz beengedni magad mellé, így természetes, hogy ő is szeretne ennek az alkotásnak az aktív részese lenni. 
Persze, tudom, ez akkor már nem az a cég. Viszont ha belegondolsz, épp ez a cél: az a cég életképes, amely képes megújulni, alkalmazkodni, változni. 
DE ÉN VESZEM ÁT! Dacolhat az ifjú nemzedék, s ha belegondolsz, igaza van: valóban, ő veszi át a céget. Te sem szeretted, ha megmondták neked, hogy gondolkodj, mit csinálj, mit hozz ki a lehetőségekből. Nos, ha az utód alkalmas a feladatra, márpedig az, ha annak találtad, akkor bizony ő sem szeretné, ha megmondanák neki, hogy mit csináljon, merre vigye a jövőben a céget.
Mi lehet akkor a megoldás? 

ÁLMODJATOK EGYÜTT! 

Álmodj úgy, ahogy még sosem tetted: együtt a múlt és a jövő, a leköszönő és a feltörekvő nemzedék együttes álma egy olyan új valóságot képes létrehozni, amely már nem a te céged és a te álmod, de nem is az övé. Hanem mindkét irányból, a múlt tapasztalatából és a jövő lehetőségeiből kiragadott olyan valóság, amely érdemes arra, hogy elköteleződjön mindenki az irányában, képes átsegíteni a nehézségeken, s főleg: átviszi a céget egy olyan új korba, amely legalább annyira lesz az utódod teremtménye, mint amennyire anno a tiéd volt.
És ez az  igazi nagyság: az ifjúság lehetőségének teret adva engedni, hogy sosem látott nagyságokba vigye azt, amit mi elkezdtünk.
Hogy hogyan válik az álmod egy új, közös valósággá az utódoddal? Ebben segíthet a generációváltást menedzselő tanácsadó. Vedd fel velünk a kapcsolatot, érdemes, velünk biztonságban átevezhetsz egy amúgy viharos tengeren. 

Írjon üzenetet!

Megosztás: