Kövessen Minket :
Cashflow forever

Miért kell cash-flow tervet készíteni, miért különösen fontos ez válsághelyzetben?Sokan elhanyagolják, de nézzük csak meg miért van rá szükség!

A cash-flow megmutatja, hogyan, meddig tudod átvészelni a krízist, milyen további intézkedéseket kell meghozni a csőd elkerülése érdekében. Ez az alapja a likviditás kezelésének, nem lehet várni könyvelési adatokra.
Mivel a gazdaság számtalan szegmense gyakorlatilag leállt a járványveszély következtében, most különösen fontos, hogy a vállalkozó lássa mikor mennyi pénz áll rendelkezésére, a jövő héten, a jövő hónapban is elegendő-e a pénze a kiadásokra, a vállalkozás finanszírozására?!
Megmutatja, hogyan alakul a cégben a pénzáramlás figyelemmel a bevételek változására, ebből következően milyen intézkedéseket kell meghozni a költségek vonatkozásában, hogy túlélje a válságot.
Mi szükséges hozzá? 

  • Ismerd céged felmerülő költségeit havi bontásban.
  • Végig kellett gondolnod mielőbb, hogy milyen költséget lehet és kell csökkenteni.
  • Óvatos becsléssel meg kell határozni a várható bevételeket, hogy milyen bontásban, milyen bevételekre számíthatsz a következő hat hónapban, ami a legkritikusabb időszaknak néz ki a gazdaság újra indulása szempontjából.

Direkt módszert választva, a működési cash-flowt kell összeállítani.
A cash-flow nélkülözhetetlen elem a vállalkozás pénzügyi jövőjének tervezésében, különösen a jelenlegi válságos helyzetben.
Nem megy egyedül? Sebaj! Ha bizonytalan vagy abban, hogy hogyan kezdd el, ha nem tudod, hogy hogyan módosítsd, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk!

Írjon üzenetet!

Megosztás: