Kövessen Minket :
Gazdasági válság és a KKV – avagy: hogyan kerüljük el a csődöt?

Nagyon sok cégvezető kel fel reggelente azzal a gondolattal, hogy vajon túléli-e a válságot, vajon mi történik ma, ami esetleg olyan helyzetbe hozza, amiben már nem fogja tudni menedzselni a cégét. Különösen a kisebb cégek vannak most veszélyben.

A gazdasági környezet már jelenleg is számos komoly problémát okoz a vállalkozásoknak, elég csak az elszabadult energia árakra gondolni. Az meglévő üzleti tervek már emiatt is borultak, de a kilátások más miatt sem túl rózsásak.

Nem lehet ma még tudni és „beárazni”, hogy milyen mélységű gazdasági válsággal nézünk szembe, de a szakértők erre figyelmeztetnek.

Egy gazdasági válságba belebukni is lehet, de megerősödve is ki lehet jönni belőle. Először fel kell tárni, hogy mik a problémák a működésben, hol kell változtatni.

A COVID előtti években gazdasági konjunktúra volt, azok a cégek vannak jobb helyzetben, akik ebben az időszakban tartalékoltak.

Amit mindenképpen meg kell tenni, hogy számba vesszük, hogy a működés mely területein vannak gondok:

  • piaci oldalról mi várható a jelenleg meglévő vevőkörtől és hogyan lehet új vevőket bevonzani,
  • eredményesen működünk-e, milyen költségcsökkentéseket kellene végrehajtani,
  • megfelelő csapattal dolgozunk-e, mind szakmai kompetenciákat, mind emberi tulajdonságokat figyelembe véve,
  • a működési folyamataink rendben vannak-e, vagy ezzel sürgősen foglalkozni kell a hatékonyság növelése érdekében,
  • a cégvezető/tulajdonos megfelelő rugalmasságán nagyon sok múlik, hogy hogyan kezel egy cég egy gazdasági válságot.

Az újra tervezésre tehát mindenképpen szükség van, ebben nagy segítséget jelent egy külső szemlélő/szakértő, aki más szemmel nézi a cég működését és olyan anomáliákra és lehetőségekre is fel tudja hívni a figyelmet, amit egy belső ember esetleg nem vesz észre.

Ne húzza tovább az időt, jöjjön ki Ön is megerősödve a válságból! Kérje szakértőink segítségét, hogy nyugodtan nézhessen a jövő elébe! 

Írjon üzenetet!

Megosztás: