Kövessen Minket :
Ismerje meg jobban embereit!

Nem könnyű egy-egy emberről eldönteni, hogy hogy állunk fel, még akkor sem, ha úgy gondoljuk, hogy ismerjük! 

Éljen a lehetőséggel, ismerje meg munkatársait, tesztelje őket, hogy rendelkezzen minden szükséges információval róluk! 

Miből mit tudhat meg? 

  • Egyszerűsített DISC
Pontos képet kaphat munkatársai normál és válsághelyzetbeli viselkedésmintáiról, segít a delegálásban és a kommunikációban, valamint a kontrollban! 
  • EQ teszt:  

méri nemcsak az attitűdöt, de képet kap az energiaszintről, demotiváltságról, kiderül, hogy kik az energiavámpírok a csapatban, s kik fognak tudni megfelelni az ervárásoknak

  • Személyiség térkép:

17 kompetencia mentén méri az egyéni és a csoportteljesítményt normál- és válsághelyzetben egyaránt. Megtudjuk kire mikor és hol érdemes kontrollt rakni, mennyire számíthatunk rá, stb.

  • Kompetencia tesztek: 

  Egy adott munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciákat méri, pl. projektmenedzser, HR-es, marketinges, értékesítő, irodavezető, stb. Érdemes kérni egyedi összetételt, akkor csak az ön cége kulcskompetenciái lesznek benne a tesztekben: semmi fölösleges , csak ami Önnek érdekes! 

  • Motivációs teszt: 

Az eredmény képet ad arról, hogy kit mi, milyen mértékben motivál! 

  • Stressz szint mérő teszt: 

Méri az adott munkatárs stressz szintjét, s javaslatot ad az eredmények függvényében arra, hogy azon a szinten hogyan lehet mielőbb lecsökkenteni.

  • Vezetői tesztek (általános és egyedi) 

Felső- és középvezetők számára kifejlesztett általános vezetői tesztek, melyek a szükséges és elégséges kompetenciákat mérik. Kérheti egyedi változatban: az Ön cégében Önnek szükséges vezetői kompetenciákat is tudja mérni! 

  • Csoportvezetők tesztje ( ÚJ! ) : 

Fizikai munkavállalók csoportvezetői számára szükséges kompetenciákat méri (művezető, műszakvezető, alsó vezetők), megtudhatjuk belőle, hogy alkalmas-e valaki arra, hogy kiemeljük a munkatársak közül! 

  • Fizikai munkavállalók tesztje ( ÚJ ! ) : 

Méri a lojalitást, elkötelezettséget, együttműködési hajlandóságot, a feladattudatot, a megbízhatóságot és az önállóságot! 

Döntsön felelős vezetőként munkatársairól! 

Ne bízza a véletlenre, éljen egyedi, év végi ajánlatunkkal, amelyről itt olvashat.

Írjon üzenetet!

Megosztás: