Kövessen Minket :
KATA

Nincs ma egyszerű dolga sem az egyéni vállalkozóknak, sem azoknak a vállalkozásoknak, akik beszállítóként, vagy alvállalkozóként KATA-s egyéni vállalkozókkal is dolgoznak. 

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb felháborodását keltetett, és jelenleg is többnyire ismeretlen helyzetet teremtett, a több százezer kisadózót érintő kata-szabályozás. Rengeteg cikket, előadást és elemzéseket is lehet találni az interneten, hiszen ebben a bizonytalan helyzetben viszonylag gyorsan kell reagálni, cselekedni és dönteni arról, hogy milyen formában lehet és érdemes tovább működni. A kisadózói katás vállalkozás eddig egy egyszerűbb vállalkozási formát jelentett, kevés költséggel és adminisztrációval. Ez most lényegesen megváltozhat, amiben a NAV is segítséget próbál nyújtani azáltal, hogy megjelentetett a kérdéskört érintő legfontosabb információkkal, teendőkkel, valamint egy „vállalkozói kalkulátort” is (https://nav.gov.hu/fooldal-elemei/fooldali-csempek/uj-kata).

 

Érthető módon sok kisadózónak továbbra is maradnak kérdései, és nem lehet olyan egységes választ és megoldást adni részükre, ami mindenkinek egyformán jó lehet. Ezért javasoljuk mindenképpen, hogy egyeztessen könyvelővel, a témában jártas szakemberrel, és egyénileg, a saját élethelyzetéhez minél jobban igazodva vázolják fel a számára legmegfelelőbb adózási formát. Javasoljuk továbbá, hogy mielőbb kérjek időpontot könyvelőjéhez, ez főleg azokat érinti, akik eddig nem szerződtek könyvelővel.

Írjon üzenetet!

Megosztás: