Kövessen Minket :
Kell-e nekünk pénzügyes?

Az Ön vállalkozása rendelkezik jó pénzügyessel? Nézzük, miért fontos, hogy a válasz igen legyen!

A kisebb cégek esetében, ahol értelemszerűen nem feltétlenül van szükség gazdasági osztályra, vagy kifejezetten pénzügyekkel foglalkozó munkatársra, valamint a könyvelés is külsős céggel valósul meg, gyakran előfordul, hogy egy erre alkalmas munkavállalót vonnak be, ruházzák fel ezen feladatok ellátására. Az ilyen esetekben nem is feltétlenül szükséges felsőfokú pénzügyi végzettséggel rendelkezni, azonban érdemes olyan munkavállalót „kinevezni” erre a feladatra, aki legalább alapszinten ismeri a pénzügyi fogalmakat, vagy legalább tudja milyen irányban keresse a választ.

Legtöbb esetben ez a könyvelési anyagok előkészítését, banki feladatok ellátását, könyvelővel, bankkal, biztosítókkal való kapcsolattartást és együttműködést, esetleg pénztárkezelést jelenti. Amennyiben úgy érezzük, hogy idővel többféle pénzügyi tevékenység ellátására is alkalmas, úgy a későbbiekben akár kimutatásokat, cash-flow tervet, elemzéseket is készítetthetünk vele.

A jelenlegi gazdasági helyzetben még fontosabbá válik, hogy legyen egy olyan pénzügyesünk, aki figyelemmel kíséri a vállalkozásunkat érintő intézkedéseket, ezek hatásait és alkalmas is arra, hogy közös gondolkodással fejlesszük a cég pénzügyi tudatosságát.

Ha tudni szeretné, milyen alapkompetenciákkal kell redelkeznie egy ilyen kollégának, vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk a kiválasztásában! 

 

Írjon üzenetet!

Megosztás: