Kövessen Minket :
Kit érdemes mérni?

Nagyon röviden: mindenkit, akivel együtt dolgozunk, vagy akit szeretnénk felvenni már meglévő csapatunkba. 

Hogy miért, ez nagyon egyszerű. 

  • Ha tudjuk, kit veszünk fel, azt is tudjuk milyen munkára lesz önállóan alkalmas, s mely területeken érdemes rá kontrollt rakni, mert ott esetleg elcsúszik, vagy épp mert pontatlan. 
  • Ki az, akinek a határidőt rövidebbre érdemes szabni, mert mindig csak az utolsó pillanatban fog elkészülni, ki az, akit engedhetek ügyfél közelébe, s ki az, akit Isten őrizz emberek közelébe engedni. 
  • Megtudhatjuk, hogy ki fogja generálni a konfliktusokat, ki mozgatja a háttérben a szálakat, s sorolhatnánk…

Mérni azonban nem csak az új embereket érdemes, hanem a régieket is. 

A működés sosem tökéletes, ezt tudjuk jól, mindig voltak és vannak megalkuvásból felvett emberek, többször megfordult a fejünkben, hogy egy-egy munkavállalóval, vezetővel nem tudunk mit kezdeni, noha tudjuk, hogy képes lenne (iskolái, eddigi tapasztalatai, referenciái alapján) elvégezni a munkát, amire felvettük, vannak averzióink, mert valami mindig elcsúszik. Nos, ez az ember vagy nem jó csapatban van, vagy nem a megfelelő helyre vettük fel, esetleg demotivált, vagy csak fogalma sincs arról, hogy mi a feladata. 

Számtalan oka lehet annak, ha valaki nem hozza azt, amit elvárnak tőle, s vannak olyanok is, akik pedig pontosan azt hozzák. Nos ez utóbbi esetben beletrafáltunk, a többiben meg lehet, hogy nem jól választottunk, de az is lehet, hogy csak módosítanunk kell a működési területén. 

Sok cégben indult el mostanában az a folyamat, hogy korábbi, megbízható, lojális, képesnek vélt tapasztalt embereik valahogy nem működnek jól. Ezek azok a munkatársak, akik nem képesek lépést tartani a változásokkal és a megnövekedett felelősséggel, akik egész egyszerűen nem tudtak a céggel együtt nőni és nem képesek már olyan mértékben megfelelni az elvárásoknak, mint régen. Ezek a munkatársak többnyire csak nem tudtak ligát váltani, s elég lenne tudnunk, hol kell megtámogatnunk őket, hogy tudjanak velünk haladni. De amíg nem tudjuk mi okozza az elakadást, addig nem tudunk segíteni sem. 

Mire jók hát a tesztek a meglévő munkatársaknál?

Egyrészt le tudjuk mérni, hogy milyen változások mentek végbe bennük az utóbbi idők válságidőszakában, a félelem mennyire ült be az idegrendszerükbe, mennyire változott meg, vagy milyen problémái vannak, s hol tudunk segíteni neki, hogy ismét a megbízható tökéletes jobb kezünk lehessen, aki eddig volt…

Ne habozzon tovább: ismerje meg ismét – egy mélyebb oldalról munkatársait! Keressen minket, segítünk a döntésben, hogy csupa jó emberekkel lehessen körbevéve! 

 

Írjon üzenetet!

Megosztás: