Kövessen Minket :
Meddig él(het) még a cégem?

Ha már vettük valaha a bátorságot céget alapítani, nem túlzó azt állítani, hogy ezt szeretnénk hosszú távon meg is tartani. 

A tendencia azonban ellenünk dolgozik, hiszen a cégek várható életkora dinamikusan csökken: 2026-ra elérheti az átlag 14 évet és várhatóan tovább zuhan majd, holott az utóbbi 50-60 évben ez az átlag még 33 év volt, ezt megelőzően elérte a 67 évet is!  

Na de mi történt időközben és mi a titka azon szervezeteknek, akik akár 100 születésnapot is képesek megünnepelni? 
Néhány trükköt mi is elleshetünk annak érdekében, hogy a saját vállalkozásunk is hosszú életet éljen (már ha ezt szeretnénk). Az alábbiakban erre igyekszünk néhány támpontot adni. 

A legtöbb szervezet leginkább a források birtoklására, a fogyasztók kiszolgálására, hatékonyságra és növekedésre fókuszál. Nincs is ezzel semmi baj, azonban egy 5 éven keresztül tartó vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy azok a szervezetek, amelyek képesek voltak több, mint 100 éven keresztül fennmaradni, nagyon hasonlítanak bizonyos dolgokban egymásra, de nem a fent említett szempontok alapján.
Ezek a cégek főként az utódlástervezésre, a fiatalok bevonására és a nyilvánosságra helyezték a hangsúlyt. Ezt követően illesztettek be különböző elemeket, melyek a diverzitást, a véleménymegosztást és a közös tudás megosztását segítették.   
Ha érdekel, mik azok a lépések, amelyek a te céged életét is meghosszabbíthatják, olvasd el a következő bejegyzésünket, vagy keress minket elérhetőségeinken! 

Írjon üzenetet!

Megosztás: