Kövessen Minket :
Mikor ötleteltél utoljára?

Amikor létrehozunk egy céget, vagy elindítunk valamit, általában komoly ötletelés előzi azt meg, igyekszünk észrevenni és kihasználni minden lehetőséget, hogy minél jobb megoldást találjunk, minél jobb eredményeket érjünk el

Amikor felépült a cég, a legtöbb cégvezető inkább a tudatosság felé szeret haladni: sokakat besodornak a hétköznapok, s csak rutinból működnek, sokakat elvarázsolnak a számok, s csak azokat nézi, s vannak, akik a meglévő kereteikből nem kilépve gondolkodnak újban, fejlődésben-fejlesztésben, de csak a kereteken belül. 

Kicsit érdemes megállni ilyenkor, s feltenni magunknak a kérdést: mit csinálnék szívesen, ha nem azt csinálnám, amit most? Mit rejt a piac, vagy inkább annak határmezsgyéi? Milyen lehetőségek vannak, amiket nem vettem észre, ha nemcsak a konzervatív, kereteket tartó vezető vagyok, hanem új emberként most csöppentem volna a cégembe?  Vajon ad-e másra, nagyobbra, sokrétűbbre lehetőséget a cég, vagy egyáltalán a cég kerete? Vajon ha kilépek a korábban megtervezett irányvonalakból, adódik-e számomra más irány? Más terület, más termék, más szolgálatás, esetleg valami komplexebb, mint a jelenlegi, esetleg valami egyedi hozzáadott érték, amitől mássá válik az, amit jelenleg csinálok, vagy egyáltalán, valami más terület, amit szívesen csinálnék? 

Ötletelni egyedül unalmas, s nem is annyira célravezető. Vond be vezetőidet, kulcsembereidet, vagy kreatívjaidat, s velük együtt találj ki valamit, ami lehet, hogy ugyanaz, de mégis más, mégis jobb, mégis sokoldalúbb.

Ötletelj, álmodozz, mintha most kezdenéd, s ne hallgass a benned megbújó kritikusra, kövesd az alapvető szabályt: nincs rossz ötlet, nincs rossz gondolat, csak ötlet és gondolat van, aztán majd meglátjuk, hogy melyeket érdemes megvalósítani.  S ne feledd: két koponya több, mint egy, s a csapat többlete nem pótolható egyéni többlet idővel. Ragadd meg a lehetőségét a többieknek: ezáltal nemcsak lojalitásban, együttműködésben és respektben fejlődsz, s veled együtt a szervezeted, hanem ki tudja? Holnaptól lehet, hogy teljesen mást csináltok! Vagy ugyanezt, de azt mindenki szívvel-lélekkel, tulajdonosi szemlélettel. Mert aki benne van az álmodozásban, aki részese lehet egy új vízió kialakításának, az már magáénak érzi nemcsak azt, hanem a céget, annak fejlődését, haladását is. Jó ez a móka: hatékony, eredményes, s még élveznéd is! Szóval ne agyalj, hanem csináld! 

S ha elfelejtetted hogyan kell? Sebaj! Vedd fel velünk a kapcsolatot, s segítünk a legtöbbet kihozni a fejekből! 

Írjon üzenetet!

Megosztás: