Kövessen Minket :
Van, aki velünk tart, van, aki lemarad

Mindenkinek vannak olyan emberei, akik a kezdetektől vele vannak, akikben maximálisan megbíznak, s akikkel akkor is számolnak, ha nagy ugrásra készülnek.

Sokszor hallom azt cégvezetőktől, hogy egy-egy ember mennyire jó volt, mennyire értett mindenhez is,  s nem érti, mi van most vele. Nem jó, amit csinál, állandóan nála állnak projektek, nem akar változtatni, egyre több a konfliktus, vagy csak rakosgatják ide-oda, hátha valamilyen munkára jó lesz. De sajnos, legtöbb esetben nem az.

Azt hiszem, rossz hírrel szolgálhatok azoknak, akiknek vannak ilyen tapasztalataik:

Ezek a dolgozók akármennyire is lojálisak, valószínűleg nem tudtak együtt haladni a céggel, nem tudták felvenni a tempót, s nem tudtak felnőni a feladathoz.

Mit tehetünk ilyen esetben? Nos, nincs sok választásunk:

  1. Legjobb eset: ha találunk olyan munkát, amelyet el tud látni, s szívesen el is vállalja
  2. Esetleg felajánlunk neki egy quasi tanácsadói pozíciót, ha nem akarjuk elküldeni ,- olyan helyen, ahol megvan a megfelelő tudása
  3. Egyéni feladatokkal bízzuk meg, s nekünk ez megéri anyagilag is
  4. Elküldjük a cégtől, ha nem tud sehol sem megfelelni. 

 

Sok vezetővel találkoztam, aki inkább elvégzi az ilyen emberek helyett a munkát, gyűjtögeti a sérelmeket, de nem lép…Miért is nem lép?

  1. Van, aki megerősítésre vár, mert nem bízik saját megérzéseiben
  2. Van, aki nem akar szembenézni egy régi munkavállalóval, mert nem tartja tisztességesek elküldeni
  3. Van, aki a következményektől fél….

 

Érdemes biztosra menni. Keresse tanácsadónkat, s segít az Ön számára legoptimálisabb megoldás megtalálásában és lemenedzselésében. Meg tudjuk mondani, érdemes-e áthelyezni, hogy lehetne megmenteni, vagy épp: hogy lehetne elküldeni anélkül, hogy emberi kapcsolatai, vagy önértékelése sérülne. 

Mit nyer vele?

Időt, nyugalmat, s lehetőséget, hogy ismét zökkenőmentesen működjön a cége! S mindezt úgy, hogy a céges tudás nála lévő szelete sem vész el, hanem bent marad a cégben! 

Keressen minket, segítünk! 

 

Írjon üzenetet!

Megosztás: