Kövessen Minket :
Vállalati kommunikáció válsághelyzetben I.

Az elmúlt évek legmenőbb kifejezése volt HR területen az employer branding és annak részeként a vállalati kommunikáció.

A munkáltatók többsége költséget nem kímélve próbálta magát minél vonzóbbá tenni a socal media felületeken, a toborzás, a minél több és minél jobb munkavállalók bevonzása és a munkavállalók megtartása volt fókuszban. Sokaknál még a tavasz is teljes mértékben a fejlesztésekről, a növekedésről szólt; aztán elmentünk nyaralni, és mára teljesen új témák kerültek porondra.

Az új HR kulcsszavak a megszorítás, a költségcsökkentés, a leépítés, az inflációkövető bérfejlesztés. Számos munkáltatói social media felület számol be jelentős évközi bérfejlesztésekről az inflációkövetés érdekében.

Jó híreket közölni mindenki szeret, de ha a jó hírről egy vállalati pletykából értesülnek a munkavállalók, abból sem lehet nagy probléma. A rossz hírek közlése vagy a bizonytalanság felvállalása azonban sokkal nehezebb feladatot jelent a cégvezetők számára, pedig most lesz csak igazán nagy jelentősége a kommunikációnak a szervezetekben.

Jelenleg mindenkinek óriási az információéhsége, mindenki tudni akarja, mi vár ránk. Jóslatokba bocsátkozni azonban csak kevesen mernek, túl sok a gazdasági behatás, a terveket napról napra kell felülírni. Mit mondjak ilyen helyzetben az embereimnek? Én is frusztrált vagyok! Én sem tudom mi lesz a céggel. – merülhet fel a cégvezetők részéről.

Kommunikálni márpedig kell! Milyen hatást eredményez a kommunikáció hiánya? BIZONYTALANSÁGOT, FRUSZTÁCIÓT, ELLENSÉGESSÉGET, DEMOTIVÁLTSÁGOT, FLUKTUÁCIÓT, eltorzult információkat a szervezetben. Vezetőként nem szükséges teljes részletességgel minden titkos adatunkat kiadni a munkavállalóknak, nem kell azonnal mindenre megmondani a megoldást, de tudatni kell velük, hogy a cég biztonságban van-e, tudniuk kell, hogy az ő pozíciójuk biztonságban van-e.

Érdekli a folytatás? Olvassa tovább következő cikkünkben! 

Szeretné fejleszteni cége belső kommunikációját? Kérjen tanácsadóinktól egy kötetlen beszélgetést, s nézzen rá lehetőségeire a segítségünkkel! 

Írjon üzenetet!

Megosztás: